hits

Det er synd på barna som ikke får reist bort på ferie!

Jeg kom over på Facebook, og flere andre steder på nett nå, påstander om at det er synd på barn som er hjemme i ferien! Barn som av diverse årsaker, bare er hjemme med de voksne, enten det er mor, far, besteforeldre, fosterforeldre, i barnehjem, eller andre typer foresatte.. og når jeg leser det, får jeg akutt skrivekløe, og kraftig inspirasjon! Jeg vil heller snu det rundt jeg, og komme med påstanden: Det er synd på barna som IKKE får være hjemme i ferien!

Hvor jeg enn snur eller vender meg nå om dagen, hører jeg folk fortelle om alle reisemålene de skal dra i ferien.. fly hit, kjøre dit, bo her, og dra der.. Hva skjedde med lange sommernetter, trege og deilige dager i hagen, tusle barbeint til kiosken eller butikken for å kjøpe is. Grille med venner, plukke bær i hagen. Spytte morellstener, og dra på kveldsbad på en lokal strand.. Bygge hytte i stua på regnværsdager, bygge Lego, spille spill, og benytte tiden i ferien, i ro og måk, SAMMEN! INGEN iPad, mobil eller pc, bare bestemme seg for å drite litt i omverdenen? La barna kjede seg, da kommer faktisk de beste ideene! Barn trenger ikke konstant stimuli, eller foreldre som konstant gir de ALL oppmerksomhet. Ja, de skal få fylt koppen med kjærlighet og nærhet, men de bør også få lov til å ha friheten til å tenke selv, kjede seg, være alene. De bør ikke alltid ha strikte regler, de bør ha litt større buffer for rampestreker og idioti. De bør få skrubbsår på knærne, dunke hodet i ting. De må få prøve seg frem, teste verden, strekke vingene ut, og snuse på verden.

Rett skal være rett, det å dra bort i ferien er ikke synd og skam, men veldig mange barn nå, har tette skjemaer, og opplever masse stress fra enda mere stressede foreldre, som er livredde for ikke å gi barna nok minner og opplevelser.. og ennå fler foreldre, er kjempeskuffede på grunn av egen dårlig økonomi, som ikke tillater dem å reise "overalt", eller til diverse sydlige strøk.. Men lykkelige barn skapes ikke av å måtte hit eller dit, den skapes med sine venner, familier, eller opplevelser, med lykkelige voksne! Så mamma eller pappa, pust litt i bakken. La hybelkaniner være, la oppvasken vente, og la mobilen ligge. Så lukker du øynene, og kjenner på hvor heldig du er, hva du har, og hva som gjør deg glad, her og nå. Og så gir du poden din en klem.. en lang en, bare fordi!

4 kommentarer

poesimylife

18.07.2018 kl.00:06

Vi skal snart reise bort litt over en uke. Vi har to barn med oss, men jeg kjenner ikke til dette stresset du breskiver her. Det har på mange måter vært mer stressede å være hjemme så mange uker etter at skolen tok ferie. Barn har ikke vondt av å lære å kjede seg, men de har kjedet seg litt for mye da alle venner er bortreist. Da er det godt å ha en mamma som kan finne på ting med de. Når vi er på ferie så slapper vi mer av, da barna har fluss med andre barn å leke med. Aktiviteter som vi skal være med på er også mer nøye planlagt :) Ferie er 0 stress for våre barn. Bare gode minner fra fine turer :)

Miniogmy

18.07.2018 kl.02:59

Så godt å høre :) hører om barn som omtrent bare er i bil, eller fly, og som skal hit, dit og overalt, omtrent ikke er på et sted mer enn et par dager, før de skal ut igjen. og enkelte av min datters venner, klarer ikke å fantasere eller aktivisere seg selv, de må aktiviseres av voksne, eller maser om å se på TV eller iPad..

Brit

19.07.2018 kl.09:31

Det er synd på de barna som ikke har noen gode opplevelser i ferien.

Frilek, aktiviteter i nærmiljøet sammen med familie og venner kan raskt gi like gode opplevelser som stressende ferier.

Du er inne på noe viktig og riktig

Enig i at det å reise ikke er fy, det er jo hvordan man legger opp ferien som gir de gode opplevelsene. Tror mange er mer opptatte av å vise omverden hvor mye de har rukket og alle stedene de har vært i stedet for bare å nyte der de er

Miniogmy

19.07.2018 kl.15:41

absolutt! om man bare bremset litt ned, og nøt øyeblikkene av og til?

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

37, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv