Mammarollen, til vurdering!

Jeg sitter i skrivende stund, og nyter solas varme stråler på en lekeplass her på Aker brygge... Og der ser jeg det er mange varianter av typen mamma..
Jeg føler ikke akkurat at jeg sklir lydløst inn, her jeg sitter i høye hæler, skinnjakke og pencilskirt..

Altså.. Det vi alle har til felles, er at vi alle, stort sett, elsker barna våre.. Vi har blitt mødre, enten det er på den ene eller andre måten.

Men, forskjellene er der, virkelig! Det er så mange varianter mammaer, men jeg ser jo noen stereotyper.

F.eks plastermammaer, hønemødre, unge mødre, godt voksne mødre, og de mødrene som er avslappet, og lar barna utforske verden på egenhånd. Du har også de som er altforavslappet, og som er til stor irritasjon for andre.. De som hardnakket tror at deres barn bør ha hundre prosent frie tøyler, null grenser, og har selv, null viten om at deres barn er utrolig irriterende..

Selv aner jeg ikke hvem mamma jeg er.. Jeg er avslappet, datteren min får prøve og feile, og jeg har tydelige grenser for henne :-) hun vet at å leke med sakser, helle ut shampoer, spise kjeks hun har stjålet, eller ta med vann og klin på rommet, ikke er noe mamma setter pris på :-P Men, hun vet også at mamma elsker henne, at selv om mamma blir sint, er det ikke veldig lenge, og at jeg er der når hun trenger meg..

Men jeg kjøper ikke reimatec, det aller siste i tekniske dingser, hun får hverken økologisk eller sukkerfri mat, men heller hva som befinner seg i fryseren.. Jeg kjøper med glede inn det som er på tilbud, arver tøy, og støvsuger og vasker ikke hver dag.. Jeg leker ikke med henne så mye, hun leker jo fint selv, og jeg blogger ikke om alle mulige merkelige ting... (Som klesblogginnlegg, hva skal vi med det??)
Jeg ynder å krype opp i sofaen, og er nok ikke en ultra husmor, men klarer å ta en utfordring på de fleste felt :-/
Passer visst ikke inn i noen av de vanligste feltene, så tror bare egentlig at jeg skal være fornøyd med å være min datters mor jeg :-)
Eller hva?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits