Meg, en alenemor? ALLE ALENEFORELDRE, SE HIT..

Huff, ja.. du leste riktig.. 

Jeg forbereder meg mentalt til det som KAN skje, det har ikke skjedd enda.. Vi er fortsatt gode venner, jeg elsker han fortsatt, han er glad i meg.. men vi trenger en pause for å finne sammen igjen.. Han er den jeg elsker over alt i verden, hjertet mitt er hos han, men jeg merker at han ikke har det topp.. Ha er fraværende, tenker masse, og jeg ser at det gjør vondt å ha det sånn.. Jeg bærer ingen nag, Følelsene mine er sterke for han, og det vil de fortsette å være lenge.. 

Jeg er bare så redd for alt som vil skje i fremtiden.. For hvordan Nora tar det hele, hvordan han tar det, og hvordan jeg takler det den dagen det eventuelt skjer.. Det er liksom ikke bare meg det gjelder.. 
Nå har jeg jo ansvaret for gullungen min, Min Prinsesse og edelsten, og mitt hjerte og familie.. Hun skal ha mat hele måneden, hun skal være ren og tørr, ha all min oppmerksomhet, farens oppmerksomhet, og være og føle seg trygg.. Det er ikke bare meg jeg skal tenke på, det er en til.. Skummelt!

Hjertet mitt blør nå, og alt jeg klarer å fokusere på er at jeg må sikre meg.. Jeg jobber jo fast, er trygg sånn, og vet at jeg er verdsatt på jobben.. tror og vet at Sjef, Ledere, kollegaer og kunder setter pris på meg, og at jeg ikke står i fare for å miste jobben der.. Men jeg har faste utgifter, både gjeld, husleie, telefon, barnehage, mat, klær, og nå også forsikrig og andre ting.. Hvordan skal jeg klare det økonomisk, med min inntekt? 

Det er økonomiske støtteordninger, overgangsstønad, barnetrygd, støtte til barnepass, bostøtte og whatnot.. men hva får jeg? Noen som vet, og som kan gi meg trygghet? Hjertero? 

Dere som er i familien rundt meg/oss, dere FÅR vite om dette vil skje.. og ja, jeg trenger deres støtte for å komme meg gjennom dette med hevet hode.. Jeg vil overleve dette, vi vil samarbeide om å se Noraliten, og hun skal få det best mulig.. Bare støtt meg, og si meg et sannhetens ord når jeg trenger det.. For uten dere, vil jeg nok ikke ha det helt topp! 

Og til mine venner: Takk for at dere er netopp det.. Jeg er sjeleglad for at dere er til, og ikke kutter meg ut, for jeg er KJEMPEGLAD i dere!! Dere vet hvem dere er..

14 kommentarer

Ann-Jeanett

08.12.2011 kl.22:30

Slapp av og senk skuldrene. Er alene med ei jente på snart 2 år og vi klarer oss utmerket! Jeg har OS, dobbel barnetrygd, barnebidrag og kontantstøtte. Pga at jeg ikke har fått bhg plass i kommunen er jeg fremdeles hjemme med henne. Jeg vil anbefale deg å svippe innom ditt lokale NAV kontor å snakke med de, skrive søknader og få alt i orden.. Alt for ofte 8 ukers ventetid. :P Lykke til! Hvis det skulle være noe så bare ta kontakt! :)

Miniogmy

08.12.2011 kl.22:36

Ann:Jeg er heldig sån, jeg har 100% stilling, fast ansatt, og hun er i bhg.. men jeg har utgifter som gjør at jeg blir litt stressa, for jeg kan jo ikke akkurat la vær å ha f.eks forsikring? eller ikke betale lånet? så jeg håper i det lengste at de ser at denne leieleiligheten er den som jeg bør bo i, og at jeg slipper å flytte.. Vi trives her, vi flyttet inn i mai, og jeg vil ha det mest mulig stabilt for gullet.. så jeg vet ikke om jeg har rett på hjelp til husleien, og hva jeg kan få.. for jeg kan vel ikke få overgangsstønad? tror ikke jeg kvalifiserer til det..

08.12.2011 kl.22:44

Du kan gå inn på husbanken sine nett sider på "støttekalkulator" å se hvor mye du evt har rett på i husleie.. om dere går fra hverandre så får du dobbel barnetrygd, å stønad til barnetilsyn (tror jeg) det kommer litt an på hva inntekten din er mener jeg.. om du har høyt lån kan du spørre i banken om du kan betale mindre beløp hver mnd pga situasjonen du er i, og om forsikringen er høy kan du sikkert få den delt opp i mindre beløp.

louise skogen

08.12.2011 kl.22:46

Håper dere finner ut det beste for både dere og barnet! :)

June

08.12.2011 kl.22:47

aww! Utrolig fin blogg! :D <3

Miniogmy

08.12.2011 kl.22:47

Anonym:på støttekalkulatoren, har jeg ikke rett på noe.. og jeg har jo sånn midt på treet økonomi.. Jeg vet jeg må sjekke hos nav, men gruer meg litt.. da blir det så endelig..

Emilie Hagen

08.12.2011 kl.22:48

:/

Fin blogg! Ta en tur innom min hvis du vil! :)

08.12.2011 kl.22:52

Du har krav på overgangsstønad, dobbel barnetrygd, støtte til barnepass og evt. barnebidrag! Jeg er selv alenemor, og fram til sønnen min fyllte 8 år hadde vi d ganske romslig økonomisk sett. Du mister overgangsstønaden d året barnet fyller 8 år, så da måtte jeg finne på noe annet! Men, selv om du jobber 100% så har du krav på dette... Nav gjør en beregning i forhold til inntekten din, men sannsynligvis får du ihvertfall noen tusen i overgangsstønad, omtrent halve barnehageregninga (mener jeg å huske ihvertfall) dekket, dobbel barnetrygd og evt barnebidrag fra far...

D blir ikke fett å være alenemor, sånn rent økonomisk, men det går bra! :) Bare senk skuldrene...

helgemamma

08.12.2011 kl.22:53

Du har ikke rett på overgangstønad når du er i full jobb. Hvis du får hovedomsorgen for jenta har du rett på bidrag fra far, dobbel barnetrygd og stønad til barnepass. Destønaden utgjør 65% av utgiftene. Det er dyrt å klare seg på en inntekt....

Silje Antonette

08.12.2011 kl.22:57

Å være alenemor er helt topp. Hvertfall når du våkner til kos og smilet til prinsessen. Jeg har vært alene hele tiden. Har OS(ikke full) barnebidrag, barnetrygd og barnepass, så jobber jeg 50% for å kunne være mer med henne.

Som nevnt ovenfor, snakk med NAV så kommer dere nok fram til noe! (selv om de er noe treg)

Lykke til ;))

bamboneyeho.blogg.no

08.12.2011 kl.23:03

Ønsker deg lykke til og tror at det meste kommer til å ordne seg. Uansett hva som skjer så er det ikke verdens undergang og det har skjedd mange andre jenter før deg;) Du ser ut som en sterk jente, så du klarer deg nok. Natta!

Synnøve

08.12.2011 kl.23:03

Huff....Dette var trist lesing :-( Håper det ordner seg for dere....Leengee siden jeg var alene med barna...Men vet du får dobbel barnetrygd...Og er ganske sikker på at du får bostøtte...også får du barnebidrag..

Masse lykke til fra meg og beste ønsker :-)

Siri Krigsvoll Andersen

08.12.2011 kl.23:07

Å kjære deg. Økonomisk sett har du svært lite å bekymre deg over. Jeg var alene min min lille prinsesse i flere år og hadde en svært romslig økonomi. Som alene-mamma i Norge har man flere rettigheter enn de fleste. Overgangsstønad,dobbel barnetrygd,kontantstøtte,stønad til barnetilsyn,bostøtte etc. Men skulle du ikke ha krav på dette av en eller annen grunn, så har alene-mødre allikevel et stort fortrinn og blir aldri kastet på gaten e.l. Sånn sett er vi i Norge heldige. Vi har et system som fungerer. Når det kommer til sinnsro er det en langt mer krevende oppgave....det finner vi kun i det dypeste av oss selv. Alle på hver sin måte. Tro meg....det går bra :-)

susanne

09.12.2011 kl.15:04

Nav gir deg hjelp til bhg utgifter og div andre utgifter.Var alene med jenta mi og det har gått bra.Har troa på at hvis dere blir en duo så greier dere det fint:) ha godt samarbeid med far og jenta deres har det bra :)

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits