Å GÅ TIL HELG MED FIRE BARN....

 

Dette er en statusoppdatering som min kusine, som jeg elsker, digger og verdsetter utrolig høyt, og som jeg virkelig idoliserer.. Hun er UTROLIG!! Hun er nå alenemor til FIRE GUTTER, og jeg skjønner ikke hvordan hun får det til!! 

KJære søte gode kusina mi, dette er av ære til deg! Du KAN skrive, og jeg skulle gjerne sett at du skrev blogg!!

 

1.Husk ALLTID å sjekke om husnøklene er i veska før du forlater arbeidsplassen. Ettersom man aldri merker at nøklene er borte før en skal låse inn fire slitne og sultne barn (èn eller to må helt sikkert bæsje også), kan det være lurt å ta en ekstra sjekk. Det samme gjelder drivstoff til bil. Det bør legges inn 10 minutter på morgenen til dette ærend. Ettermiddagene tillater ikke mye avvik fra tidsskjema. Med mindre du ønsker at barna blir i henholdsvis barnehage/SFO til over helgen, kan det derfor være en god idè å legge inn drivstoff-tanking på en fridag. 


2. Sørg for at helgens meny er planlagt og innkjøpt. Å ha med 4 barn i butikken en fredag ettermiddag kan være bittelitt utfordrende. Se til at 6-åringen som ble tvunget til å spise fiskegrateng tidligere i uka, har valgt et av måltidene. Det vil etter all sannsynlighet bli hjemmelaget pizza, lasagne eller taco. Alt annet tar for kort tid å lage, og stemningen vil garantert bli amper.

3. Inntil barnehagen starter med å tilby hjemkjørings-service er tvillingvogn med hengerfeste, evnt 2 vogner, en klar fordel. Det er et ikke ubetydelig antall kubikk klær, sko og øvrige effekter som skal bringes hjem for helgen (og tilbake på mandag). Og barna vil nok være for slite til selv å ta medbrakte sparkesykler, skateboard, gå-biler, sykler, akebrett eller dukkevogner, hjem. 

4. Finn barna. Ikke la dere lure av den hjertelige gjensyns-gleden. Den har begrenset varighet, og er hentet frem av de håpefulle som vil gjøre seg så uimotståelige at de kan føle seg sikre på at de får lov å være med hjem. Allerede i garderoben er velvilligheten borte, og påklednings-seansen gir en forhåndsvisning på helgens utfordringer. 

5. Finn smokken. Denne, eller noe annet barnet er avhegig av, er uerstattelig i øyeblikket man skal forlate avdelingen med verdigheten (eller forstanden) i behold. 

6. Plukk barnet ned fra hyller eller ut av tørkeskap, putekasse, eller vaskerom før du går over til samme prosess på øvrige avdelinger. 
Gjenta punkt 4 og 5. Husk smokken!

7. Tidspunktet for når (evnt hvor) man møter skolebarn bør være avtalt, men ha et godt slingringsmonn. 200 meter kan ta bemerkelsesverdig lang tid å tilbakelegge. Om mulig, prøv å rekke hjem før SFO-barna for å unngå at de dreper, og spiser, hverandre pga sult. ( Eller vinterstid; fryser ihjel. Da kommer de sannsyligvis hjem i t-skjorte)

8. Om gårsdagens middagsrester fremdeles står på kjøkkenbenken, kan det faktisk være en fordel. Sultne 2-åringer kan lett avledes med VANN og en flaske zalo. De tar gjerne oppvasken også. (Coop-OBS! har med jevne mellomrom sekkesalg på lambi tørkeruller. Gå ikke glipp av dette tilbudet. EVER!)
Taperuller, sprit-tusjer, sprettballer, leppepomader, og en pakke plaster er annet som kan underholde de minste. Mens større barn finner det mer underholdende å fyre i ovnen, sortere post, og sparke fotball i stua.

9. Finn smokken.

10. Hent frem det siste du har av sosial kompetanse, meklings-gener, og overlevelses-instinkt i tiden før middagen står på bordet. (Alt før kl 19.00 er ok.) 
Det er i dette tidsrommet, mens du lager middag, dekker bord, skifter bleier, leter etter sykkelnøkler, sykkelhjelmer, fotballer og SMOKKER, passer klokka for besøkende som skal hjem til middag, prøver å lokalisere en eller to som forsvant ut før middag, følger noen på do, fyrer i ovnen, eller svarer på SMS om "forsvunnede" barn, at behovet for assistanse melder seg. Men ikke fortvil! DET GÅR OVER!! Men; GLEM FOR GUDS SKYLD IKKE Å "PAUSE" BARNE-TV!!! og vit ALLTID hvor du har lagt fjernkontrollen. Den er en nødvendighet.
Ei heller fortvil om du føler at sjiraff-språket gradvis glir over i brøle-ape-modus. 
Det er faktisk et språk "bavianene" ofte forstår bedre. 

11. Hvorvidt du ønsker at barna skal sitte stille ved bordet i 3 minutter, for deretter fredelig forlate det til fordel for TV. Eller om du klarer å presse det til 10 minutter, hvor de 4 siste minuttene er preget av skriking og matkasting; er en vurdering man må ta etter dagsformen. Man må velge sine slag! Uansett er det hvor mye mat de har fått inn i kroppen, og ikke på gulvet, som betyr noe. Og hvor er smokken?

12. "LEGGERUTINER" - kommer som eget vedlegg ved senere tidspunkt.

13. Jeg har tidligere sammenliknet hjemmet mitt med et katastrofe-område, og det har ikke forandret seg. Opprydnings-arbeidet er tungt, og tilsynelatende konstant. Men jeg benytter meg av en enkel og virkningsfull teknikk; SLOKK LYSET !!! Ikke bare ser det like ryddig ut hos deg som hos alle andre, men du sparer også strøm! Hva dette på sikt gjør med "den indre roen" er uvisst. Men det gir ihvertfall rom for å sette seg ned under pleddet, 
og oppdatere status på FACE-BOOK med ;
" SER FREM TIL EN ROLIG FRIHELG MED GUTTA MINE ♥ "

2 kommentarer

Iselin Olsen

20.11.2011 kl.21:26

kjempefin blogg:=)

ha en fin kveld<3

Lakrisa

20.11.2011 kl.22:50

Flott skrevet, mye stress i hverdagen med mange barn ;-)

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits