Noen gjerrige husmortips!

Vel.. tidligere har jeg skrevet om hvordan man kan spare penger, og nå kaster jeg meg om, og lager ett om hvordan man kan leve litt "gjerrigere" !

Eller, om hvordan man kan klare seg med det man har hjemme, alt ettersom! Det er ikke alltid du har tid eller råd til å handle inn dyre saker og ting, når man faktisk kan bruke det man har hjemme!!!

Vaske ulltøy, og tomt for "Milo"? : Bruk shampo, med litt balsam i!! Du kan forsåvidt også bruke bare shampoen, men med litt balsam i, så skummer det ikke helt sinnsvakt, og noen vaskemaskiner har sensorer for sånt.. 

Masse flekker på vegger/malte flater? : Bruk barberskum! Barberskum er et mildt rengjøringsmiddel, så ved å ta litt barberskum på de stedene der det ser ille ut, og tørke over med fuktig klut, så skåner du veggen :-)

Tett sluk? Tom for Plumbo? Bruk varmt vann og kaffegrut!!! Hell litt oppvaskmiddel i det tette sluket, la det virke litt.. Så tar du varmtvann fra springen, og heller nedi. Dette løser opp fettet. Så tar du kaffegrut (ikke et helt kaffefilter fullt da!)  i et litermål med varmt vann, og heller nedi sluket. Dette skal løse opp "grumset" som sitter i røret..

Blomstervaser som har blitt flekkete og "blasse" ? : Bruk bakepulver! Varmt vann i vasen, og en rikelig skje med bakepulver som får virke, så skal dette ta kalkflekker inne i vaser :-)

Sår som gror dårlig? : Bad med grønnsåpe! Bland ca 1 sp.skje pr liter vann i en balje, og hold hånden/foten/den vonde kroppsdelen nedi en god stund.Ta den ut, og la dette tørke, og gjenta hver dag. Her trenger du ikke kjøpe den dyre varianten på apoteket, varianten du får kjøpt i butikken, uten furunål/sitron osv fungerer kjempebra!

Skitten micro? Bruk en halv sitron!! Del en sitron i to, snitt litt i fruktkjøttet, sett den med den kuttede halvdelen opp og på en tallerken, og la den stå på full effekt i noen minutter. Når du åpner microen nå, lukter det godt, og det er bare å bruke en klut for å tørke vekk det ekle som har lagt seg på veggene i maskinen.

Skitne vinduer? Ikke bruk klut, tørk av med avispapir!! Bruk avisapiret som en liten ball, og gå over med den! Dette gir vinduer uten skjolder!

Tips fra lesere: 

Et tips: Har minsten tegnet med kulepenn på skinn sofaen eller veggen? Bruk hårspray, Sprut på og tørk av med klut! Men skjekk først på et sted på sofaen som ikke syns.. Er skinnet farget så kan man få farge aavvik=)

Hvis du vil vaske det nedsotede glasset i peisen, gjør følgende:

Hent en bøtte med varmt vann og avispapir. Fukt avispapiret, dytt det i asken som er i peisen og bruk det til å vaske vinduet. Blir superrent og fint :)
Har du noen fler gode råd? 

9 kommentarer

Frida Marianne

03.11.2011 kl.21:46

Me like!!!! Et tips: Har minsten tegnet med kulepenn på skinn sofaen eller veggen? Bruk hårspray, Sprut på og tørk av med klut! Men skjekk først på et sted på sofaen som ikke syns.. Er skinnet farget så kan man få farge aavvik=)

May-Teresa

04.11.2011 kl.11:57

liker! hehe :-D

mariellfoto

04.11.2011 kl.11:58

heheh :) morsomme tips !

Janne

04.11.2011 kl.11:59

Hvis en har Diabetes må en ikke sitte med kroppsdeler i grønnsåpevann! Men bortsett fra det var det supre tips! :D

suia

04.11.2011 kl.12:00

Fine tips ;)

-Kommentere tilbake? :D

mintkleenex

04.11.2011 kl.12:19

Supre tips!

Kanskje du kan ta en sånn liste med superrask rengjøring også?

mammamillaaa

04.11.2011 kl.12:32

Stilig :D det hadde jeg aldri tenkt på ;)

Miniogmy

04.11.2011 kl.12:34

mintkleenex:Hmmmm.. god ide!! skal google litt, så kan det nok komme mer i denne serien ja!

Siri Piri

20.11.2011 kl.21:38

Hvis du vil vaske det nedsotede glasset i peisen, gjør følgende:

Hent en bøtte med varmt vann og avispapir. Fukt avispapiret, dytt det i asken som er i peisen og bruk det til å vaske vinduet. Blir superrent og fint :)

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits