Bortskjemte gamliser!!

Jeg vet jeg kommer til å hisse på meg mange nå, men jeg husker vagt et tinnlegg for noen uker siden, en som mente at de gamle nå er bortskjemte! 

Nå sikter ikke Jeg til de gamle på eldresentre og sykehjem bortover i landet, men heller generasjonen som er noe yngre, og som bor hjemme uten problemer.. og jeg vil også si at noe av det som skrives, bør leses med et litt skrått blikk, så ikke alt blir tatt helt bokstavelig..

 

Jeg ser ofte eldre innom jobben, som jeg nok vil si, på en måte er ganske bortskjemte.. De bor hjemme i sine store hus, med velfylte spiskammers, kjøleskap og frysere, og har en holdning og en attitude fra helvete.. De kjøper seg stort sett det de vil ha,har god økonomi, klager på ting som ikke blir lagt helt til rette for dem, og spiser mat, som mange av normale husholdninger med barn i Norge, bare kan spise opptil en gang i måneden.. De mumser kaker og søtsaker til de ser stjerner, og langer ut mot fanden på flatmark, både i øst og vest.. Det skrives olme leserinnlegg om hunder som bæsjer på plener, og om ungdommen nåtildags..  

Jeg kan ikke huske at mine besteforeldre er eller var sånn, så når skjedde dette? Når ble det populært å gripe om livet for alt det er verdt, vise fingern til sparsommeligheten og gi tommelen opp til egosentrisiteten og delvis og egoismen? 

Dette er jo mennesker som er i enden av livet, som har jobbet nesten hele sitt liv.. som har fostret oss opp, og slitt og strevd, og nå koser seg? Jeg sier ikke at alt dette er feil, men kanskje de eldre jeg sikter til, kan se seg litt rundt? Se at "alle disse mørkhudete" ikke går på trygd, tigger eller voldtar? At "alle ungdommer nåtildags" ikke er bortskjemte drittunger, som tyller i seg champagne, ruller seg i grøfta og æljer, eller tar "kongla" oppned og driver dank? Kanskje de bør dempe leserinnleggene om hunder som bæsjer, og kanskje finne på noe annet å drive med? Lære seg å skrive mailer, data, eller lignende? 

Det er jo bare bra at de koser seg, for all del.. Men behøver de å strekke alt så enormt langt? 

Noen der ute som skjønner hva jeg mener ?

Én kommentar

Skjønner akkurat hva du mener! :)

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits