Pedagog, Ta deg en bolle!!!

Nora er snart tre år, og trassalderen er på fullt inntog... Jeg er helt utslitt!!!!! Nora tester og tester grenser, er sint og frustrert, og jeg plages med at jeg ikke forstår..

Jeg vil så gjerne være en pedagogisk mor, en sånn"go with the flow" type mamma..Men når hun trasser, skriker, hyler og drar i min siste nerve, da er det utfordrende å tenke What Would Jesper Juul Do?

Et lite eksempel: Nora er hjemme med meg, og hun vet akkurat hvor langt hun kan strekke strikken.. og så med full forståelse av å gjøre noe hun ikke skal, gjør hun det.. Jeg prøver å telle rolig ned, jeg prøver å sette meg ned å prate rolig og lettforståelig...

Men det ender ofte opp med at jeg blir sint.. Og jeg får dårlig samvittighet... Som f.eks nå nettopp.. Hun ble fersket i å stå på kjøkkenet og partere en fersk julekake med hendene.. Mens hun er helt insmurt med meierismør.... Ghhh...

Når jeg da leser at en velkjent pedagog mener at det ikke eksisterer noe som heter trassalder, da blir jeg både oppgitt og sint... For hva mener denne personen da? At vi som foreldre er åsaken til at vi gang på gang får hverdagen snudd på hodet av et hormonellt lite monster? Eller at hun har en fase liggende latent i seg, til vi provoserer frem galskapen...?
Samme kan det være, men jeg er temmelig uenig!!!

2 kommentarer

Frida Marianne

04.09.2011 kl.22:07

Neivel.....Jaha...Den pedagogen bør vel kanskje prøve litt i praksis og ikke bare teori.. Det er det største piss preiket jeg har hørt... ALLE foreldre er igjennom det der.. usj.. og ALLE foreldre provoserer barna til å trasse?? NEI.. gå å gnu deg!! ( pedagogen, ikke deg altså)

05.09.2011 kl.08:35

Hehehe,føler så med deg! Jeg har --3-- jenter i en alder av 2,3 & 6 år.. Godt at jeg ikke er pedagog for da ville jeg garantert få stryk karakter!!

Jeg har hørt om denne pedagogen som mener at trassalder ikke eksisterer,h*n må ha røyka sokkene sine!!

Skriv en ny kommentar

Miniogmy

Miniogmy

34, Nesodden

Mamman til Nora,og ADHDjente som sniker seg mot de trettitre :-) min mail er: missdita@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits